Video: Vrachtwagens botsen in file op elkaar: A73 urenlang afgesloten

Print

Aanrijding vrachtwagens op A73. Video: Track’88

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Bij een aanrijding tussen twee vrachtwagens op de A73 zijn maandagmiddag meerdere gewonden gevallen. De snelweg was na het zware ongeluk urenlang afgesloten tussen knooppunt Zaarderheiken en Grubbenvorst.

Het ongeluk vond omstreeks kwart over één plaats in de staart van een file, die was ontstaan na een autobrand zo’n drie kilometer verderop in noordelijke richting. Een vrachtwagen reed in volle snelheid in op een andere truck.

Een van de chauffeurs zat bekneld in zijn cabine, maar hij kon door de brandweer worden bevrijd. De man was aanspreekbaar en is met onbekend letsel in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Gewonden

Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om gewonden te behandelen. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen naar de snelweg, maar die hoefde niet in actie te komen. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit naar het incident.

Vanwege de afgesloten snelweg werd het verkeer in de richting van Nijmegen vanaf knooppunt Zaarderheiken omgeleid via de A67, A2 en A50.

Tussen Grubbenvorst en Horst brandde rond kwart voor één op de A73 een auto met Duits kenteken volledig uit. De vier inzittenden konden zich tijdig in veiligheid brengen.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen