Webwinkel

Bol.com moet duidelijk maken wie verkoper is

Print
Bol.com moet duidelijk maken wie verkoper is

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Bol.com informeert consumenten voortaan beter over wie de verkoper van een product of dienst is.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de webwinkel daarover aangesproken, omdat niet altijd duidelijk was wie de verkopende partij was op het platform.

Bol.com verkoopt niet alleen eigen producten, maar biedt ook andere verkopers de mogelijkheid producten te verkopen. De ACM ontving de afgelopen tijd veel klachten van consumenten dat het onduidelijk was wie de verkoper was en waar zij terecht konden voor de oplossing van hun probleem.

Het is belangrijk dat klanten weten wie zij kunnen aanspreken over hun aankoop, stelt Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM. „Om te voorkomen dat de consument van het kastje naar de muur wordt gestuurd, is bol.com daarover nu duidelijk op zijn website”, aldus Van Houten. „We roepen andere platforms op ook deze duidelijkheid te bieden.”

Voorwaarden

De ACM gaat de komende tijd ook andere verkoopplatforms controleren. Naast duidelijke informatie over de verkoper, moet het platform ook afspraken maken met verkopers op het platform over de voorwaarden die zij hanteren bij hun verkopen. Op deze manier zijn consumenten beter beschermd tegen oneerlijke handelspraktijken, aldus de ACM.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen