Gentleman Chrit Baetsen bleef zijn hele carrière trouw aan MVV

Print
Gentleman Chrit Baetsen bleef zijn hele carrière trouw aan MVV

Chrit Baetsen. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Maastricht / Itteren / Wessem / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

NECROLOGIE - Na een ziekbed is voormalig MVV-doelman Chrit Baetsen overleden. Hij werd 67 jaar.

Het had niet veel gescheeld of Chrit Baetsen had nooit als prof onder de lat gestaan. Na enkele jaren in het B-team van Fortuna Sittard kwam er gedoe met het clubbestuur en ging de doelman uit Geleen als spits bij de amateurs van VV Wessem voetballen. Frans Körver, keeper van MVV, haalde hem in 1971 over om het in de Geusselt alsnog als prof te proberen. Baetsen tekende een contract en bleef zijn hele carrière, tot 1986, trouw aan de Maastrichtse club.

Baetsen stond bekend als een gedreven vakman, een gentleman binnen en buiten het veld, loyaal naar coach en ploeggenoten. Hij was een klassieke lijnkeeper, met snelle reflexen, een kwaliteit die hij had ontwikkeld in zijn jeugd toen hij bij V&L in Geleen handbalde.

Hoewel hij vijftien jaar onder contract stond bij MVV, slaagde hij er zelden in om langdurig een basisplaats af te dwingen. In Maastricht moest hij de concurrentie aangaan met ervaren keepers als Toine Matthijssen, Sies Wever en Peter Gerards. Uiteindelijk kwam Baetsen tot ruim 200 wedstrijden. Dat hadden er wellicht meer kunnen zijn als hij in 1979 niet in onmin was geraakt met Gerards, die zich in interviews laatdunkend over zijn concurrent had uitgelaten. Baetsen ontbrak een half jaar in de selectie, maar keerde daarna terug. In de herfst van zijn carrière, onder Barry Hughes, beleefde hij nog een prima seizoen.

Baetsen bleef altijd semiprof. Naast het voetballen runde hij een verzekeringskantoor, dat hij na zijn carrière uitbouwde. Daarnaast was hij nog enkele seizoenen keeperstrainer bij MVV.

Na een ziekbed overleed hij op 67-jarige leeftijd. De familie neemt in besloten kring afscheid.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →