Grote optocht in Venlo gaat volgend jaar niet door

Print
Grote optocht in Venlo gaat volgend jaar niet door

De optocht in Venlo gaat volgend jaar niet door. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo -

De grote optocht op maandag tijdens vastelaovend in Venlo gaat volgend jaar niet door. Dat maakte Vastelaoves Gezelschap Jocus maandagavond bekend via een video op Facebook. Ook de boerebroélof wordt afgelast.

„Dat is een duidelijkheid die wij op dit moment wel moeten brengen naar de wagenbouwers en de groepen die bezig zijn met de pakjes”, vertelt Roel Versleijen, oftewel Vors Joeccius XI, in het filmpje. Wél wordt er een nieuwe boerebroélofgezelschap gepresenteerd, maar het stel zal pas trouwen in 2022.

Tijdens de 11devande11de, op 11 november, is geen muziek voor het stadhuis en zijn er geen andere publieke activiteiten. Wel zal er elf keer met het kanon worden geschoten, dit jaar alleen vanaf het balkon van het stadhuis. Ook wordt de nieuwe Jocus-cd gepresenteerd en een ‘opstaeker’, een nieuw speldje. Die is dit keer gemaakt door een Tegelse kunstenaar.

De pronkzitting op 14 november is dit jaar ook anders dan anders. Het afscheid van prins Marcel II Verdellen zal niet in Hoonderstal (De Maaspoort) zijn, maar op de markt voor het stadhuis. „Het wordt een echte boètezitting”, aldus Versleijen. De nieuwe prins wordt op 30 januari 2021 wel gepresenteerd in de Hoonderstal. Hoe de vastelaovend er verder precies uit gaat zien, is nog onbekend. Versleijen: „In 2021 geldt dat als de Venlonaar niet naar de vastelaovend kan komen, dan gaan wij als Jocus de vastelaovend naar de Venlonaar brengen. Ik verheug me nu al op een hele bijzondere vastelaovend.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu