Corona

‘Lockdown versnelde krimp mobiele markt in Nederland’

Print
‘Lockdown versnelde krimp mobiele markt in Nederland’

Afbeelding: ANP XTRA

Telecombedrijven hebben in Nederland opnieuw minder verdiend aan mobiele diensten.

In het tweede kwartaal daalde de omzet uit mobiel met 4,5 procent ten opzichte van een jaar eerder, berekende marktonderzoeker Telecompaper. De daling van die inkomsten kreeg een extra zet door lockdownmaatregelen tegen het nieuwe coronavirus, onder andere door de klap die de pandemie het aantal reizigers toebracht.

Doordat er veel minder internationaal wordt gereisd, daalden ook de roaminginkomsten voor telecombedrijven. Dat zijn de vergoedingen die providers van buitenlandse mobiele klanten in Nederland betalen voor het gebruik van het plaatselijke netwerk. Doordat er meer mensen thuis werkten, overschreden ook minder mensen hun mobiele bundel, aldus Telecompaper.

De totale omzet uit mobiele diensten bedroeg in het tweede kwartaal 886 miljoen euro. In de eerste drie maanden van 2020 daalden de inkomsten uit mobiel ook, maar slechts met 1,4 procent. Voor heel het jaar rekent Telecompaper nu op een afname van 4,3 procent van de omzet uit mobiele diensten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen