Dertig maanden cel voor serie inbraken met schroevendraaier in heel Limburg

Print
Dertig maanden cel voor serie inbraken met schroevendraaier in heel Limburg

Afbeelding: iStock

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Eygelshoven -

Een 43-jarige man uit Albanië heeft dertig maanden cel gekregen voor dertien woninginbraken of pogingen daartoe op diverse plekken in Limburg. Meestal met schroevendraaier en via het plat dak.

S.B. opereerde vanuit Duitsland en stak de grens over om in Limburg op strooptocht te gaan, zoals de rechtbank het verwoordt. Hij heeft tussen januari 2017 en september 2019 op dertien plekken toegeslagen in Landgraaf, Eygelshoven, Kerkrade, Weert, Echt, Geleen, Roermond, Stein, Maasbracht en Heerlen.

Vast patroon

De Albanees ging meestal volgens een vast patroon te werk: met een schroevendraaier en via een plat dak verschafte hij zich toegang tot de woningen. Overal liet hij sporen achter, meestal bloedsporen omdat hij zich aan glas had gesneden, maar ook veegsporen, schoenafdrukken en een sjaal. Met DNA-onderzoek konden de dertien inbraken aan elkaar worden gelinkt. De buit was telkens relatief klein en bestond uit sieraden, horloges, geldbedragen van een paar honderd euro en een Nikon camera.

Serie

In april 2019 is hij al eerder veroordeeld voor vijf inbraken tot veertien maanden cel. Die straf heeft hij uitgezeten. Volgens zijn advocaat Marijn Zuketto moeten die inbraken met de dertien waarvoor hij nu terechtstond worden gezien als één serie. Hij pleitte daarom voor een straf van hooguit tien maanden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →