Sjriefwies van het Kirchröadsj weer van start

Print
Sjriefwies van het Kirchröadsj weer van start

Cursisten tijdens een Sjriefwies van het Kirchröadsj-cursus eerder dit jaar. Afbeelding: Luc Lodder / archief De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

Iedereen die wil leren lezen en schrijven in het Kerkraads krijgt tijdens Sjriefwies van het Kirchröadsj weer de kans. Gedurende vier avonden krijgen de cursisten de beginselen geleerd.

De vier lessen vinden plaats op 1, 8, 15 en 22 oktober. Alle lessen vinden plaats in HuB.Kerkrade aan het Theaterplein. Op basis van de inschrijving ontvangen de deelnemers (gratis) gedrukt lesmateriaal. Van de cursisten wordt verwacht dat zij een Limburgs dialect spreken en pen en papier of een iPad meebrengen. Ook voor wie een ander Limburgs dialect spreekt dan het Kerkraads is de cursus geschikt.

Docent is de Kerkradenaar Lei Heijenrath, neerlandicus en dialectkenner. Tijdens de cursus wordt ingegaan op het karakter van de Limburgse dialecten, de beginselen van de spelling en specifieke kenmerken van het Limburgs in het algemeen en het Kerkraads in het bijzonder. Na afloop zijn de deelnemers in staat schriftelijk te communiceren in het dialect.

De kosten voor de vier avonden bedragen 20 euro voor leden van de bieb en 30 euro voor niet- leden. De lessen duren van 19.00 tot 21.00 uur. Het maximaal aantal deelnemers is 20.

Aanmelden: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-7630520.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen