‘Zonder corona, was dit het beste jaar geweest’

Print
‘Zonder corona, was dit het beste jaar geweest’

Afbeelding: © iStock

Bergen / Afferden / Siebengewald / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

De hoge temperaturen van de afgelopen dagen zorgen voor topdrukte op de campings in de provincie. Of het iets goedmaakt van het verloren voorjaar, is lastig te zeggen. Raimonda Teisman van Visit Noord-Limburg is er duidelijk over: “Zonder corona zou 2020 het beste jaar voor veel campings zijn geweest.”

Cijfers kan Teisman nog niet overleggen, maar de geluiden die ze hoort, stemmen haar positief. “Vanuit zowel campings als bungalowparken klinken enthousiaste geluiden over deze nazomer. Sommigen zijn al tot ver in oktober volgeboekt. Dat heeft ook weer een positieve uitwerking op bijvoorbeeld een toeristisch dorp als Arcen. Normaal gesproken is het daar in september al een stuk rustiger dan in het hoogseizoen, maar de plaatselijke ondernemers spinnen garen omdat de vakantieparken nog met volle bezetting draaien. “

Feestdagen
Het extreem mooie weer van de laatste dagen is geen uitzondering. Ook tijdens het voorjaar waren de temperaturen hoog en scheen de zon volop. “Zeker rond de feestdagen als Pasen en Pinksteren was het prachtig. Alleen toen mochten er geen gasten op de campings komen. Stel je voor dat het toen wel had gekund. Dan kom je inderdaad tot de conclusie dat dit zomaar een fantastisch jaar voor deze sector had kunnen zijn. Veel mensen kiezen voor vakantie in eigen land. Ook nu nog. Een trip naar het buitenland zit vol onzekerheden, dus spenderen ze het geld hier.”

Volle bezetting
Ook bij Camping Roland in Afferden klinken positieve geluiden. Een woordvoerder laat weten dat de maand september in ieder geval drukker is dan die van 2019. “In de laatste twee weekenden zat de camping gewoon vol. Dat is normaal gesproken niet het geval. Zoals Raimonda al aangeeft zijn het vooral mensen uit eigen land. Mensen die in het voorjaar niet op vakantie konden, halen nu de schade een beetje in.”

Bij Camping Roland was eigenlijk de hele zomer goed. “Vanaf het moment dat bekend werd dat campings vanaf 1 juli weer open mochten, stond de telefoon hier roodgloeiend en waren de eerste weken direct volgeboekt. Of dat het verloren voorjaar goed maakt, durf ik niet te zeggen. Daarvoor is het nog te vroeg. Maar we zijn vooral blij met dit mooie weer. Dat is een geschenk voor alle campinghouders.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg