Routeschema Ladies Tour 2021 grotendeels bekend: start in Weert, tijdrit in Gennep

Print
Routeschema Ladies Tour 2021 grotendeels bekend: start in Weert, tijdrit in Gennep

Boels Ladies Tour 2018. Vijfde etappe: Sittard - Sittard. Afbeelding: foto: René Corten

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Sweikhuizen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen -

De Ladies Tour wordt volgend jaar verreden van 24 tot en met 29 augustus.

Organisator Thijs Rondhuis meldde dinsdag het routeschema grotendeels rond te hebben. De wedstrijd zou dit jaar voor het laatst onder de naam Boels Ladies Tour worden gehouden, maar het coronavirus voorkwam dat. Naamsponsor Boels meldde vorig jaar al zich na 2020 terug te trekken uit de wielersport.

„Het etappeschema is bijna rond en we zijn ervan overtuigd dat de populariteit van het vrouwenwielrennen en de steeds groeiende exposure van deze tak van de wielersport ervoor zorgen dat we een nieuwe hoofdsponsor aan onze wedstrijd kunnen verbinden”, zegt Rondhuis. De Ladies Tour is de enige rittenkoers voor vrouwen uit de WorldTour in de Benelux.

De laatste vier ritten zijn bekend: op donderdag 26 augustus is er een individuele tijdrit in Gennep. Op vrijdag is Weert start- en finishplaats, een dag later gevolgd door een rit van Geleen naar Sweikhuizen. Op de slotdag rijden de rensters vanuit Arnhem, dat start- en finishplaats is, enkele keren over de Posbank.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen