Sibberhuuske krijgt vakantieverblijf voor kinderen in moeilijke omstandigheden

Print
Sibberhuuske krijgt vakantieverblijf voor kinderen in moeilijke omstandigheden

Het Sibberhuuske. Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

In het kasteelachtige Sibberhuuske in Sibbe komt een vakantieverblijf voor kinderen die het thuis moeilijk hebben.

De ruimte komt achter de bestaande woning van de eigenaar. In die hoek worden onder meer een keuken, sanitair, een televisiekamer en slaapkamers voor de kinderen en de begeleiders gerealiseerd. Verder wordt een nieuwe serre aangebouwd waar de kinderen bij slecht weer terechtkunnen.

Charitatief

Het vakantieverblijf is uitsluitend bedoeld voor ‘charitatieve activiteiten’. Er kunnen straks maximaal 27 kinderen logeren. Het gaat om kinderen ‘die zich om wat voor reden dan ook in een moeilijke gezinssituatie bevinden’, aldus de initiatiefnemers.

Kasteeltje

De gemeente Valkenburg kan zich vinden in die nieuwe bestemming voor het monumentale kasteeltje aan de rand van Sibbe, waarbij zij wel nadrukkelijk aangeeft dat het verblijf inderdaad alleen gebruikt mag worden voor ‘vakanties met een maatschappelijke doelstelling’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →