Dier van de week

Dier van de week: Lobke

Print
Dier van de week: Lobke

Lobke. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Lobke aan de beurt, een jonge poes van ongeveer 4 maanden.

Hoe komt Lobke in het asiel terecht?

„Zij is samen met haar moeder en broertjes en zusjes in het asiel beland. Dat was nog een hele onderneming, omdat moeder er heel handig in was om haar kinderen goed te verstoppen op plekken waar ze veilig waren en genoeg te eten hadden.”

Wat kun je over haar vertellen?

„Omdat het zo moeilijk was om het hele stel te vangen, was Lobke al niet meer zo klein toen ze in het asiel kwam. En ze was behoorlijk schuw voor mensen. Gelukkig is dat na verloop van tijd wel beter geworden. De andere kittens vonden al snel een nieuw thuis. Helaas vertoonde Lobke plotseling afwijkingen in haar bewegingen, waarschijnlijk veroorzaakt door een virus dat haar hersenen beschadigd heeft.”

Waar zou Lobke het beste op haar plaats zijn?

„Het zou fijn zijn als ze toch een kans krijgt om bij mensen in huis opgenomen te worden. Ze heeft zich prima leren behelpen met haar handicap en geniet zoals elke kitten van het leven. Omdat ze niet zo handig en snel is, moet ze wel tegen zichzelf in bescherming worden genomen en kan ze niet zonder toezicht naar buiten.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →