Gemeenten Stein en Beek houden wederom fietsgraveerdag, ditmaal bij gemeentehuis Beek

Print
Gemeenten Stein en Beek houden wederom fietsgraveerdag, ditmaal bij gemeentehuis Beek

Sudish Debisarun met burgemeester Christine van Basten - Boddin en wethouder Hub Schoenmakers. Afbeelding: Gemeente beek

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

De gemeenten Beek en Stein organiseren wederom een fietsgraveerdag. Na het succes van 26 augustus, toen bij Scholengemeenschap Groenewald in Stein ruim driehonderd fietsen werden voorzien van een authentiek nummer, kan dit vrijdag 9 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur bij het gemeentehuis in Beek.

Mensen kunnen hun tweewieler gratis laten graveren. Iedere fiets heeft standaard een framenummer. Dat nummer wordt gekoppeld aan een uniek registratienummer dat deze dag in de fiets wordt gegraveerd. Dat registratienummer wordt gelinkt aan de gegevens van de fietseigenaar en doorgegeven aan RDW. Zo weet ook de politie wie de eigenaar van de fiets is.

Lees ook: Gemeenten Beek en Stein willen met het graveren van fietsen diefstal en heling voorkomen

Met de actie willen beide gemeenten, die in het kader van integrale veiligheid samen optrekken, diefstal en heling van fietsen tegengaan. Het graveren gebeurt door Preventieteam Centrum Fietsdiefstal van Sudish Debisarun. „Er staan zoveel fietsen bij de politie van wie niet bekend is van wie ze zijn. We hopen met deze actie ook dat fietsen makkelijker te herleiden zijn naar de eigenaren.”

Graveren

Iedereen kan tussen 10.00 en 15.00 uur langskomen, wel moet een geldig legitimatiebewijs meegenomen worden. Niet elke fiets kan overigens worden voorzien van een graveercode. Dit kan liggen aan de dikte van het frame of het materiaal. In sommige elektrische fietsen en fietsen gemaakt van aluminium of carbon kan niet altijd een code worden gegraveerd. Bij de fietsen van carbon kan namelijk het frame beschadigen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →