Maastrichtenaren opgepakt voor twee gewelddadige straatroven in Frontenpark

Print
Maastrichtenaren opgepakt voor twee gewelddadige straatroven in Frontenpark

Het Frontenpark op archiefbeeld Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

De politie heeft dinsdagavond een 55-jarige man en een 38-jarige vrouw uit Maastricht opgepakt in verband met twee gewelddadige straatroven in het Frontenpark.

De twee worden ervan verdacht afgelopen zondag en maandag twee vrouwen te hebben overvallen in het park, gelegen tussen de Cabergerweg en de Kastanjelaan.

De rovers hadden het voorzien op alleen fietsende vrouwen, meldt de politie. Zondagavond rond tien uur werd een 19-jarige vrouw tot stoppen gedwongen, waarna haar geld werd afgenomen. Maandagavond overkwam een 24-jarige vrouw hetzelfde. Ze werd gedwongen om haar tas met inhoud af te geven. Ze kon wegrennen en de politie waarschuwen.

Zoektochten direct na de incidenten leverden niets op. Dankzij duidelijke signalementen die de vrouwen gaven kon de politie dinsdagavond de twee verdachten aanhouden. Een agent zag ze lopen in de buurt van het fietspad waar de vrouwen werden overvallen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen