Het verhaal van Nicky Verstappen

© Getty Images/iStockphoto

Verslaggever Judith Janssen van De Limburger vertelt in deze podcastserie het verhaal van Nicky Verstappen.

Judith Janssen

Een schuchtere 11-jarige jongen uit Heibloem die van voetballen houdt en in een Ajax-pyjama slaapt. Op 11 augustus 1998 wordt hij tijdens een zomerkamp dood gevonden op de Brunssumerheide. Zijn ouders zijn ontroostbaar. Heibloem is geschokt. De gemeenschap is gebroken.

Het mysterie rond zijn dood verscheurt niet alleen het Limburgse dorpje, maar houdt heel Nederland in zijn greep. De politie draait overuren en ook misdaadverslaggever Peter R. De Vries doet verwoede pogingen om het donkere geheim van de Brunssumerheide te ontrafelen. Maar nu, meer dan twintig jaar later, is het nog steeds een raadsel wat er met het jongetje is gebeurd. Toch lijken antwoorden nu eindelijk binnen handbereik. Na het grootste DNA-onderzoek dat Nederland ooit kende, brak de zaak plots open. En kwam er opeens een verdachte bovendrijven: Jos Brech. Hij moet zich verantwoorden voor de rechter. Zou hij meer kunnen vertellen over de laatste uren van Nicky?

In aanloop naar zijn proces, dat start op maandag 28 september 2020, brengt De Limburger een podcastserie over de zaak-Verstappen.

De podcast ‘Het verhaal van Nicky Verstappen’ is gemaakt door Judith Janssen, Rik van Hulst, Marco van Kampen en Joris Peeters. Paul Bots en Claire van Dyck, die het dossier al jaren volgen, controleerden de feiten.

De tune van deze podcast heet ‘Vlinder’ en is van Rowwen Hèze.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal