The War with Grandpa

Filmrecensie ‘The War with Grandpa’: oorlog tussen generaties loopt uit de hand

Print
Filmrecensie ‘The War with Grandpa’: oorlog tussen generaties loopt uit de hand

Cheech Marin, Robert de Niro, Jane Seymour en Christopher Walken in ‘The War with Grandpa’. Afbeelding: Marro Films, Emmett/Furla/Oasis Films

Dat een stel doorgaans prima acteurs kiest voor zo’n middelmatige familiefilm bewijst dat ook bij hen die kachel gewoon moet branden.

Peter (12) moet zijn kamer opgeven als zijn opa bij hen intrekt. In de door muizen bezette, lekkende zolder besluit de jongen dat hij zijn plek terug wil.

Hij verklaart zijn grootvader de oorlog en die neemt de strijd op zijn beurt bloedserieus. Verborgen voor de rest van het gezin vechten de twee kemphanen elkaar stiekem de tent uit. Vooral met behulp van allerhande boobytraps die niet allemaal uitpakken als gehoopt.

Lees ook: Filmrecensie ‘Magic Camp’: hartverwarmende, klungelige magiërs Magic Camp

De vele running gags versterken elkaar niet, maar irriteren vooral: wéér een stampvoetende puber, wéér die flauwe grappen over bejaarden en wéér de heer des huizes die –help! – geconfronteerd wordt met de jongeheer van zijn schoonvader.

Het lijkt alsof dit scenario decennia geleden geschreven is. Niet zo gek trouwens: het gelijknamige boek van Robert Kimmel Smith uit 1984 vormt dan ook de basis voor dit verre van lollige scenario.

The War with Grandpa (2 van 5 sterren)

Wat: Bioscoopfilm

Regie: Tim Hill

Acteurs: Robert De Niro, Uma Thurman

Genre: Komedie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen