Politie zoekt getuige van dodelijk ongeval in Voerendaal, waarbij 16-jarig meisje overleed

Print
Politie zoekt getuige van dodelijk ongeval in Voerendaal, waarbij 16-jarig meisje overleed

Afbeelding: Orange Media

Hoensbroek / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Heerlen -

De politie is naarstig op zoek naar een automobilist die getuige was van het ongeluk in Voerendaal waarbij dinsdagmiddag een 16-jarig meisje uit Hoensbroek om het leven kwam.

Ook wil ze met mensen in contact komen die vlak voor het ongeval de bewuste plek passeerden. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang.

De Hoensbroekse was rond 15.00 uur met haar brommer betrokken bij een aanrijding met een auto op de kruising van de Steinweg en Putterweg in Voerendaal. De 16-jarige overleed ter plekke.

Bijrijdster

Een eveneens 16-jarige bijrijdster uit Heerlen is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Voor zover bekend, staken de meisjes de weg over en werden ze daarbij aangereden door een 19-jarige automobilist die vanuit Heerlen naar Voerendaal reed.

Lees ook: Meisje (16) overleden bij ongeluk in Voerendaal

Het slachtoffer zat op 4 havo op het Sintermeertencollege in Heerlen. Daar is met verslagenheid gereageerd op het nieuws. De school heeft woensdag een bijeenkomst georganiseerd.

Kruising

De kruising waar het ongeluk gebeurde, was pas sinds afgelopen vrijdag weer volledig open voor verkeer. Daarvoor was het deel richting Voerendaal 2,5 maand gesloten vanwege werkzaamheden aan het verderop gelegen spoorwegviaduct.

Lees ook: Kunstwerk van graffiti klaar, spoorwegviaduct Voerendaal weer open

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →