Aantal gemelde coronabesmettingen naar nieuw record

Print
Aantal gemelde coronabesmettingen naar nieuw record

Afbeelding: AD/Rob Engelaar

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 1546 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal op één dag.

Het oude record heeft welgeteld één dag standgehouden. Op dinsdag meldde het coronadashboard 1387 nieuw vastgestelde besmettingen. In de afgelopen zeven dagen is het aantal coronagevallen gestegen met ruim 8600.

Lees ook: Ziekenhuizen spreiden weer patiënten vanwege coronadrukte

De gemeente Amsterdam telde 239 nieuwe gevallen, iets minder dan de 246 van dinsdag. Dat was een record voor de hoofdstad. In Den Haag kwamen 117 besmettingen aan het licht en ook dat is iets minder dan dinsdag. Het aantal gemelde besmettingen in Rotterdam steeg juist van 100 naar 163. Dat is het hoogste aantal besmettingen op één dag voor de Maasstad.

Lees ook: Regio’s mogelijk op ‘oranje’: kabinet komt met extra coronamaatregelen

Van eind maart tot half april waren ook veel besmettingen vastgesteld, maar toen werden veel minder mensen getest. Het werkelijke aantal besmettingen lag toen vermoedelijk aanzienlijk hoger.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee