Groei

Moody’s ziet volgend jaar herstel van wereldwijde industrie

Print
Moody’s ziet volgend jaar herstel van wereldwijde industrie

Afbeelding: ANP XTRA

Kredietbeoordelaar Moody’s verwacht voor volgend jaar behoorlijk herstel van de wereldwijde industrie, die harde klappen heeft gekregen door de coronacrisis. Daarbij gaat Moody’s er wel van uit dat er geen tweede coronagolf en nieuwe lockdownmaatregelen komen.

De kredietbeoordelaar verwacht voor volgend jaar een stijging van het bedrijfsresultaat van 8 procent voor de wereldwijde industrie, na dubbelcijferige krimp dit jaar. De industrie lijkt volgens Moody’s het dieptepunt van de economische crisis door corona achter de rug te hebben. Wel staan bepaalde sectoren meer bloot aan risico’s en onzekerheden, zoals toeleveranciers voor de luchtvaart en auto-industrie. Daar staat tegenover dat bijvoorbeeld leveranciers van bouwmaterialen en industriële automatiseringssystemen goede groeivooruitzichten hebben, aldus Moody’s.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →