Crisis

British Airways verwacht 10.000 banen te moeten schrappen

Print
British Airways verwacht 10.000 banen te moeten schrappen

Afbeelding: EPA

British Airways verwacht dat er door de coronacrisis in totaal zo’n 10.000 banen geschrapt moeten worden, ook na overeenkomsten met meerdere vakbonden.

De afgelopen tijd verlieten al 7200 mensen de Britse luchtvaartmaatschappij, zei directeur Alex Cruz woensdag.

British Airways zegt in gesprek te blijven met vakbonden, en terug te komen van een eerder aangekondigd plan om personeel te ontslaan en het later opnieuw aan te nemen. De maatschappij is net als veel andere luchtvaartmaatschappijen zwaar getroffen door de coronacrisis en voert op dit moment ongeveer driekwart minder vluchten uit dan normaal.

Kritiek

De luchtvaartmaatschappij kondigde eerder aan tot 12.000 banen te willen schrappen. Dat kwam het bedrijf op forse kritiek te staan van de Britse transportcommissie. Die beschuldigde de luchtvaartmaatschappij ervan de crisis te gebruiken als excuus om medewerkers te ontslaan, ook al betaalt de regering het loon van de werknemers via een nationaal verlofprogramma.

Lufthansa kondigde dinsdag aan dat er door de coronacrisis bij de Duitse luchtvaartmaatschappij waarschijnlijk meer banen op de tocht komen te staan dan de al eerder aangekondigde 22.000.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →