Burgemeester Beek sluit woning na vondst hennepplantage

Print
Burgemeester Beek sluit woning na vondst hennepplantage

Afbeelding: ANP

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Burgemeester Christine van Basten-Boddin heeft woensdag een pand aan de Stasstraat in Beek voor drie maanden gesloten. De politie trof hier 16 juni een in werking zijnde hennepplantage van 83 planten aan op de zolderverdieping.

De hennepplantage zorgde voor onrust bij omwonenden. Zij maakten zich ernstige zorgen over hun veiligheid. Burgemeester van Basten-Boddin: „Veel hennepkwekerijen bevinden zich in slaapkamers, kruipruimtes of op zolders in gewone woonwijken en dit heeft tot gevolg dat de veiligheid van een hoop mensen in het geding is. Omwonenden kunnen geconfronteerd worden met brand door oververhitting, instortingsgevaar of aantasting van de gezondheid door waterlekkage, gassen of pesticiden. Ik druk daarom iedereen op het hart: doe bij het vermoeden van een hennepplantage in uw buurt melding bij de politie of Meld Misdaad Anoniem.”

Het is dit jaar al het zesde pand in Beek dat vanwege de vondst van een hennepplantage gesloten wordt door de burgemeester.

Lees ook: Burgemeester Beek sluit wederom een drugspand

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →