Misboekje piloot in oorlogsvitrine Echt-Susteren

Print
Misboekje piloot in oorlogsvitrine Echt-Susteren

Voorzitter John van Bree met missaal en secretaris Wil Schulpen van de Natuurvrienden voegen het missaal toe aan de oorlogsvitrine in de hal van het gemeentehuis in Echt. Afbeelding: Annie Schreuders-Derks

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Het missaal of misboekje van de Engelse WO2-piloot John Arkle is toegevoegd aan de herdenkingsvitrine in de hal van het gemeentehuis van Echt-Susteren.

De Vereniging van Natuurvrienden Susteren ontving het missaal van Jacques Schoonbrood, een verzetsman die Arkle onderdak verschafte na het neerstorten van zijn vliegtuig in 1944. Arkle werd echter op zijn vlucht terug naar Engeland om het leven gebracht en ligt begraven in Susteren. De precieze toedracht is nooit opgehelderd. Schoonbrood kreeg na de Tweede Wereldoorlog het misboekje van de familie van Arkle. Bij de herdenking van 75 jaar bevrijding Susteren, ontving de heemkundevereniging het missaal. Bij het boekje is een korte tekst geplaatst over de noodlottige geschiedenis van de piloot.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen