Dier van de week

Dier van de week: Fudge en Oscar

Print
Dier van de week: Fudge en Oscar

Fudge (links) en Oscar. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één, of meerdere, in het zonnetje. Deze week stelt ze de broers Oscar en Fudge voor.

Wie zijn Oscar en Fudge?

„Onze hartendieven zijn 15 jaar oud en naar het asiel gebracht omdat ze na verhuizing van hun vorige eigenaar niet meer lekker naar buiten konden. Buiten struinen is wat ze het liefste doen. De katten werden hierdoor ontzettend ongelukkig en daarom gaan wij nu op zoek naar een nieuw thuis.”

Hoe is hun karakter?

„De roodharige Fudge is wat eenkennig en vindt nieuwe mensen een beetje eng. De zwartharige Oscar is een echt gezelligheidsdier die ook veel te vertellen heeft. Hij miauwt flink. Ze zijn allebei lief en zachtaardig en graag bij je in de buurt.”

Wat voor baas zoeken we voor deze jongens?

„Het allerbelangrijkste voor dit duo is dat ze naar buiten kunnen gaan. Ze zijn opgegroeid met kinderen en kunnen heel goed bij iets oudere kinderen geplaatst worden. Fudge is beginnend nierpatiënt en krijgt speciaal dieetvoer. Het is belangrijk dat hij dit bij zijn nieuwe baas ook blijft krijgen. En Oscar? Die prikt graag een vorkje mee!”

Gun jij deze senioren een mooie, oude dag? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →