Nieuwe wijnroutes voor Zuid-Limburg

Print
Nieuwe wijnroutes voor Zuid-Limburg

Afbeelding: Stan Keulen

Afgelopen week zijn er drie nieuwe bewegwijzerde wijnroutes gelanceerd: Wijngaarden wandeling Noorbeek, Route des Vins Ubachsberg en Route des Vins Winthagen. Met deze educatieve routes kan de bezoeker kennis maken met de Zuid-Limburgse wijn.

Route des Vins Land van Kalk

In samenwerking met onze gemeente en Land van Kalk zijn tijdens het Zomerfestival Voerendaal twee wijnroutes gelanceerd. Wethouder Peter Thomas: “Het land van Kalk kun je letterlijk en figuurlijk proeven. Met deze nieuwe wijnroutes bieden we onze gasten én onze inwoners de ideale mogelijkheid om dit prachtige deel van het Zuid-Limburgse landschap te ontdekken. Velen kennen het gebied al, want goede wijn behoeft geen krans, maar nog meer mensen bieden wij de kans om de proef op de som te nemen!”

Ubachsberg

Rondom Ubachsberg ontdek je de Zuid-Limburgse wijn van Wijngoed Fromberg, Wijngaard St. Martinus locatie Langeberg en Domaine Salamander via een 12 kilometer lange wijnroute. Hierin is de verbinding gezocht met Route des Vins Wahlwiller-Eys, die een jaar geleden ontwikkeld is. Wijnrestaurant op het Land is dit jaar ook neergestreken in onze gemeente. Wijngaard St. Martinus, locatie Langeberg, is nog tot en met 4 oktober het decor voor een pop-up restaurant waar regionale wijnen en streekproducten op de kaart staan.

Winthagen

Rondom Winthagen maak je kennis met Landgoed Overst, Wijngaard Kunrader Vallei en Wijngaard St. Martinus locatie Kalkberg via een 8 kilometer lange wandelroute. Via de Karstraat zijn beide routes te combineren. Daarnaast zijn er in onze gemeente nog meer wijngaarden: Wijngaard Kruisboom en Villa de Proosdij in Klimmen en Domein de Vrakelberg (Voerendaal).

Meer informatie

Alle wijnroutes en meer informatie over Wijnregio Zuid-Limburg is te vinden via www.visitzuidlimburg.nl/wijnroutes en www.wijnregiozuidlimburg.nl.