Parochiekerken Kerkrade-West staan stil bij flora en fauna

Print
Parochiekerken Kerkrade-West staan stil bij flora en fauna

Ook in de kerk van Terwinselen wordt stilgestaan bij de flora en fauna tijdens de Heilige Missen. Afbeelding: Bas Quaedvlieg / archief De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

In de Heilige Missen in het weekend van 3 en 4 oktober wordt in de kerken van Kerkrade-West nadrukkelijk stilgestaan bij de flora en fauna.

In datzelfde weekend wordt ook Werelddierendag gevierd. ‘Een extra gebed voor de dieren, de planten en de bomen, de bergen en de zeeën is zeker in deze tijd op zijn plaats. Er wordt gebeden dat de mensheid mag inzien dat de natuur van levensbelang is voor haar eigen voortbestaan’, aldus de parochie.

De Heilige Missen vinden plaats op zaterdag 3 oktober om 18.00 uur in Kaalheide, op zondag 4 oktober om 10.00 uur in Terwinselen (met extra dierenzegening voor kleine huisdieren) en op zondag 4 oktober om 11.15 in Spekholzerheide.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →