Maastricht maakt 82 ‘eigen’ gebouwen duurzamer

Print
Maastricht maakt 82 ‘eigen’ gebouwen duurzamer

Maastricht wil haar gebouwen duurzamer maken. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

De gemeente Maastricht gaat 82 gemeenschapshuizen, sportaccommodaties en bedrijfsverzamelgebouwen duurzaam maken. Dit is onderdeel van het energieplan #missionzeromaastricht.

De verduurzaming vindt plaats door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen, isolerend glas of gevelisolatie.

Kantoor

Vanaf 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan honderd vierkante meter minimaal energielabel C hebben, reden voor de gemeente haar vastgoedportefeuille nader te onderzoeken om zo een beeld te krijgen van welke objecten verduurzaamd konden worden. Er heeft een check plaatsgevonden op de gehele portefeuille van ongeveer tweehonderd panden. Daaruit zijn 82 panden gekozen die naar verwachting lang in het bezit blijven van de gemeente.

Ambities

Wethouder John Aarts (Vastgoed): „Als je van inwoners vraagt bij te dragen aan de duurzaamheidsambities, is het natuurlijk ook logisch dat je naar jezelf kijkt als gemeente. Binnen onze vastgoedportefeuille bleek een fors aantal panden geschikt voor verduurzaming, waardoor we op een relatief eenvoudige manier kunnen bijdragen aan onze eigen ambities.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen