Van Vleuten kan WK vergeten na valpartij in Giro Rosa

Print
Van Vleuten kan WK vergeten na valpartij in Giro Rosa

Annemiek van Vleuten grijpt na de finish na haar linkerpols. Afbeelding: AD/Cor Vos

Annemiek van Vleuten heeft bij een val in de zevende etappe van de Giro Rosa haar linkerpols gebroken. Dat is gebleken na onderzoek in het ziekenhuis in Italië. De 37-jarige wielrenster van Mitchelton-Scott had met nog twee etappes voor de boeg de leiding in het algemeen klassement met ruim twee minuten voorsprong.

Van Vleuten reist vrijdag naar Nederland waar verder onderzoek volgt in het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem, zo meldde de wielrenster uit Wageningen vanuit Italië. Direct na de finish zei Van Vleuten al dat ze voelde dat haar pols was gebroken, maar na een scan in het ziekenhuis is dat nieuws ook definitief.

Lees ook: Vos boekt wéér ritzege in Giro Rosa, Van Vleuten behoudt leiderstrui

Bij de val kort voor de finish was ook Marianne Vos betrokken, winnaar van drie ritten in de Ronde van Italië voor vrouwen. Zij kwam er zonder al te veel schade van af. De rit werd gewonnen door de Belgische Lotte Kopecky. Door het wegvallen van Van Vleuten is haar landgenote Anna van der Breggen de nieuwe leider.

Volgende week zijn de wereldkampioenschappen wielrennen in Italië. Het lijkt vrijwel uitgesloten dat Van Vleuten daaraan deelneemt. Ze is de titelverdediger in de wegrace.