Video: Dijk versterkt nadat bouwkuip Julianakanaal volloopt met water

Print
Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Rijkswaterstaat heeft de dijk van het Julianakanaal bij Urmond uit voorzorg met bigbags verstevigd, nadat een bouwkuip vol met water is gelopen.

Zo is te zien op bovenstaande video van Orange Media.

Bij werkzaamheden aan de verruiming van het Julianakanaal is woensdag de zuidelijke bouwkuip, die met damwanden in het water is gemaakt, volgelopen.

Een deel van de tijdelijke damwanden zijn minder diep in de kanaalbodem geslagen, om zo rekening te houden met oude, ondergrondse leidingen die daar lopen.

Rijkswaterstaat meldt dat het kanaalwater een weg onder die damwanden door heeft gevonden, waardoor de bouwkuip is gevuld met water.

Herstel

Inmiddels is gestart met herstelwerkzaamheden. Een kraanschip brengt klei aan om het doorspoelen van water tegen te gaan.

Voor extra versteviging van de nabijgelegen dijk zijn uit voorzorg big bags met zand geplaatst aan de Urweg en de Urmonder Parallelweg. De aannemer houdt met peilbuizen de grondwaterstand in de buurt in de gaten.

Er geldt een beperkte stremming voor de scheepvaart. De gemeente Stein en omwonenden zijn geïnformeerd over de situatie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen