Audio

Het verhaal van Nicky Verstappen: 6-delige podcastserie over zijn dood, het mysterie en de rechtszaak

Print
Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth -

De Limburger publiceert vanaf 20 september de 6-delige podcastserie ‘Het verhaal van Nicky Verstappen’. In aanloop naar de rechtszaak tegen Jos Brech, die start op 28 september, neemt verslaggever Judith Janssen je mee terug in de tijd. Wat gebeurde er op het zomerkamp in 1998 waar het jongetje plotseling verdween? Welke impact had zijn overlijden op het dorp en de nabestaanden? En hoe verliep het politieonderzoek?

De dood van de schuchtere 11-jarige Nicky Verstappen is al ruim twintig jaar een groot mysterie. De zaak hield het dorpje Heibloem, Limburg en de rest van Nederland lang in zijn greep. De Limburger schreef honderden artikelen en achtergrondverhalen over dit geruchtmakende dossier. Deze podcastserie is gebaseerd op die publicaties.

Een vlucht door de tijd

De podcast neemt je mee door de tijd, beginnend bij het moment dat Nicky op zaterdag 8 augustus 1998 op de bus staat te wachten om op zomerkamp te gaan. Janssen vertelt je over de ruzie om een pakje kauwgom, de rumoerige nacht waarin Nicky verdween, het gebrek aan urgentie bij de politie om hem te zoeken én het zomerkamp dat gewoon doorging nadat Nicky was verdwenen.

Ze vertelt over het moment dat de latere hoofdverdachte Jos Brech werd gespot op de Brunssummerheide, vlak na de vondst van Nicky’s lichaam. En hoe hij zo’n twintig jaar later van de radar verdween toen de politie hem zocht. Ze vertelt over het dorp dat werd verscheurd door roddel en achterklap en hoe Peter R. de Vries de familie jarenlang steunde. En Janssen vertelt over die geheimzinnige briefschrijver die suggereerde meer te weten over de laatste uren van Nicky Verstappen.

Het verhaal van Nicky Verstappen: 6-delige podcastserie over zijn dood, het mysterie en de rechtszaak

De podcast is te beluisteren via onze website en app, iTunes , Spotify en andere podcast-apps. Abonneer je om niets te missen.

Deze podcast is gemaakt door Judith Janssen, Rik van Hulst, Marco van Kampen en Joris Peeters. Paul Bots en Claire van Dyck, de verslaggevers die het dossier al jarenlang volgen, controleerden de feiten.

De podcast is beschikbaar vanaf zondag 20 september 2020.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →