Duo op motor verdacht van betrokkenheid neerschieten Anthy P. in Sittard

Print
Duo op motor verdacht van betrokkenheid neerschieten Anthy P. in Sittard

Afbeelding: Track’88

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De politie verdenkt twee personen op een motor van betrokkenheid bij de schietpartij in Sittard, waarbij Anthmar (38) - beter bekend als Anthy P. uit Roermond, een prominent lid en ex-lid van Limburgse motorclubs - werd neergeschoten

De politie is op zoek naar camerabeelden van het schietincident. Omwonenden is gevraagd om beelden vrij te geven als ze daarover beschikken. Het onderzoeksteam van de politie hoopt met behulp van de camerabeelden, die op en in de omgeving van de Bradleystraat zijn gemaakt, een beeld te krijgen wat zich op zaterdagavond 12 september heeft afgespeeld.

Anthy P. werd rond kwart over elf gewond op de oprit van een woning in de Sittardse wijk Limbrichterveld aangetroffen. Hij is daarna overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees ook: Neergeschoten man in Sittard is Roermondenaar Anthy P., prominent lid van motorclubs

Motor achtergelaten

De politie heeft aanwijzigingen dat twee personen op een motor vermoedelijk betrokken zijn bij de schietpartij. Ze kwamen waarschijnlijk aanrijden vanuit de richting van de Eisenhowerstraat en zijn weggereden in de richting van de Smithlaan in de Sittardse wijk Hoogveld. Korte tijd later, rond 00.20 uur werd een motor op de Raadskuilderweg in Geleen brandend aangetroffen.

Van Roermondenaar Anthy P., die uitgebreide contacten had in het criminele milieu in Limburg, is bekend dat hij veel vijanden had. Hij zou zelden of nooit ongewapend op pad gaan.

Motorclubs

Anthy P. wordt in verband gebracht met motorclub No Surrender, hij had nauwe banden met Satudarah en sloot zich ooit aan bij de Bandidos. Hij is een van de veertien (ex-)leden van deze motorclub die het Openbaar Ministerie ervan verdenkt dat ze eind mei 2015 betrokken zijn geweest bij de gewelddadigheden bij biker café Dug-Out in Sittard tussen Bandidos en Red Devils, een motorclub gelieerd aan de Hells Angels. In het strafproces rond de Bandidos moet hij zich in het voorjaar van 2021 ook verantwoorden voor zijn rol bij een van de vijf vermeende afpersingszaken die op hun dagvaardingen staan. Het slachtoffer, een man uit Helmond, zou onder bedreiging 50.000 euro hebben moeten neertellen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen