Podcast

Het verhaal van Nicky Verstappen aflevering 1: ‘Op zomerkamp’

Print
Het verhaal van Nicky Verstappen aflevering 1: ‘Op zomerkamp’
Heibloem / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heythuysen / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel -

Een schuchtere 11-jarige jongen uit Heibloem die van voetballen houdt en in een Ajax-pyjama slaapt. Op 11 augustus 1998 wordt hij tijdens een zomerkamp dood gevonden op de Brunssumerheide. Zijn ouders zijn ontroostbaar. Heibloem is geschokt. De gemeenschap is gebroken.

Meer dan 20 jaar later is het nog steeds een raadsel wat er met het jongetje is gebeurd. Toch lijken antwoorden nu eindelijk binnen handbereik. Na het grootste DNA-onderzoek dat Nederland ooit kende, brak de zaak plots open. En kwam er opeens een verdachte bovendrijven: Jos Brech. Hij moet zich verantwoorden voor de rechter. Zou hij meer kunnen vertellen over de laatste uren van Nicky?

In aanloop naar het proces op 28 september vertelt verslaggever Judith Janssen in deze 6-delige podcastserie over de afgelopen 22 jaar in ‘Het verhaal van Nicky Verstappen’.

Luisteren?

Luister de eerste aflevering ‘Op zomerkamp’ hieronder of via iTunes, Spotify en andere podcast-apps.

Wil je meer horen? Klik hier om alle aflevering te luisteren.

Aflevering 1: Op Zomerkamp

Het is zaterdag 8 augustus 1998. De 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem gaat samen met zijn vriendjes en andere kinderen uit het dorp op zomerkamp. Eigenlijk twijfelde hij om mee te gaan, want Nicky heeft last van heimwee. Maar uiteindelijk stapt het verlegen jongetje toch de bus in.

Eenmaal aangekomen op het kampeerterrein van de Heikop, lijkt er van heimwee geen sprake meer. Nicky en zijn vrienden, die zich de Nightriders noemen, hebben het uitstekend naar hun zin. Ze voetballen, spelen spelletjes en eten samen. Wel ontstaat er even onenigheid als Nicky en zijn vriendje Ian kibbelen over een pakje kauwgom. Die ruzie wordt echter al snel gesust en de jongens gaan rustig slapen in hun tent.

Als de Nightriders wakker worden, missen ze iemand. Nicky. Hij is plotseling verdwenen. De jongens maken zich grote zorgen, want Nicky zou er nooit zomaar alleen vandoor gaan. Wat is er met hem gebeurd? Is hij weggelopen? Of meegenomen?

Deze podcast is gemaakt door Judith Janssen, Rik van Hulst, Marco van Kampen en Joris Peeters. Paul Bots en Claire van Dyck, de verslaggevers die het dossier al jarenlang volgen, controleerden de feiten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →