Luuk Olijve (33) uit Voerendaal pakt dagprijs Tourspel: ‘Ik kan er vooral van genieten wanneer een Fransman als 2de eindigt’

Print
Luuk Olijve (33) uit Voerendaal pakt dagprijs Tourspel: ‘Ik kan er vooral van genieten wanneer een Fransman als 2de eindigt’

Luuk Olijve, winnaar Tourspel etappe 18 Afbeelding: Privéfoto

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Voor ruim 5.000 personen is de Tour de France extra spannend. Zij hebben namelijk 1 of 3 Tourlijsten opgesteld en spelen mee met het Tourspel. Iedere dag lichten we de winnaar uit die de vorige etappe de meeste punten heeft behaald. Etappe 18 werd gewonnen door Luuk Olijve, afkomstig uit Voerendaal.

Proficiat met het behalen van de dagprijs! Kunt u zichzelf in een paar zinnen even voorstellen aan alle andere deelnemers?
Mijn naam is Luuk, 33 jaar, geboren en getogen in Voerendaal, maar inmiddels al 15 jaar woonachtig in Eindhoven. Wielrennen is een grote hobby, en ik kijk graag vanuit mijn luie zetel naar de koers.


Wat heeft de doorslag gegeven voor het winnen van deze etappe?

Het beulwerk van Wout van Aert; die zat op een brommer.

Was de tourlijst zo klaar of heeft u er lang over moeten denken?
Ik heb er 5 nachten van wakker gelegen.

Waar en wanneer is de liefde voor de Tour de France ontstaan?
Vroeger op de camping in Frankrijk, in de tijd van legendes als Jan Ullrich, Abdoezjaparov, Richard Virenque. Ik kon er vooral van genieten als een fransman als 2e eindigde.

Welke renners gaan volgens u nog voor een verrassing zorgen?
De gele trui lijkt me een zekerheidje voor Roglic. En Van Aert pakt op de Champs Elysee nog even de laatste rit mee. De regenboogtrui kunnen ze hem ook alvast toesturen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →