Luister nu alle afleveringen van onze podcastserie ‘Het Verhaal van Nicky Verstappen’

Een schuchtere 11-jarige jongen uit Heibloem die van voetballen houdt en in een Ajax-pyjama slaapt. Op 11 augustus 1998 wordt hij tijdens een zomerkamp dood gevonden op de Brunssumerheide. Zijn ouders zijn ontroostbaar. Heibloem is geschokt. De gemeenschap is gebroken.

Judith Janssen, Rik van Hulst, Marco van Kampen en Joris Peeters

Meer dan 20 jaar is het een raadsel wat er met het jongetje is gebeurd. Na het grootste DNA-onderzoek dat Nederland ooit kende, brak de zaak in 2018 plots open. En kwam er opeens een verdachte bovendrijven: Jos Brech. Op 20 november 2020 wordt de dan 58-jarige man uit Simpelveld veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor het bezitten van kinderporno en de ontvoering en misbruik van Nicky, met de dood tot gevolg. De familie Verstappen is opgelucht, al blijft de vraag hangen: Wat is er gebeurd in de laatste uren van Nicky?

Verslaggever Judith Janssen vertelt in deze podcastserie over de afgelopen 22 jaar in ‘Het verhaal van Nicky Verstappen’.

Luister nu alle afleveringen

Alle afleveringen zijn hier te beluisteren.

De podcast is ook te beluisteren via Apple Podcast,Spotify en andere podcast-apps.

Deze podcast is gemaakt door Judith Janssen, Rik van Hulst, Marco van Kampen en Joris Peeters. Paul Bots en Claire van Dyck, de verslaggevers die het dossier al jarenlang volgen, controleerden de feiten.