Nepwapens en tienduizenden euro’s gevonden bij onderzoek naar wietplantage in Maastricht

Print
Nepwapens en tienduizenden euro’s gevonden bij onderzoek naar wietplantage in Maastricht

Afbeelding: Politie

Maastricht / Itteren -

De politie in Maastricht heeft vrijdag een grote slag geslagen bij een onderzoek naar een wietplantage in een woning in de wijk De Heeg.

Een wijkagent klopte vrijdag op verzoek van de recherche aan bij het huis om een kijkje te nemen, maar de bewoonster weigerde hem de toegang. In plaats daarvan probeerde ze samen met een handlanger om de wietplantage op de zolder snel op te ruimen, zo schrijft de agent op Instagram.

Dat werd echter opgemerkt en de handlanger kon snel worden aangehouden. Samen met andere gealarmeerde collega’s van de agent kon uiteindelijk ook de vrouw worden aangehouden, die met een vluchtauto probeerde te ontkomen.

In de auto vond de politie een hoeveelheid hennep en een geldbedrag van 36.000 euro. In de woning werden naast de hennepplantage ook meerdere imitatiewapens gevonden. De elektriciteit en het water bleek illegaal afgetapt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →