VVV overleeft Utrechtse storm: 1-1

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Na een vroege voorsprong mocht de ploeg van Hans de Koning van geluk spreken dat het nog een punt overhield aan het duel met FC Utrecht: 1-1.

VVV ging flitsend van start. Binnen tien minuten stond de 1-0 op het scorebord. Uitgerekend Guus Hupperts, de slechtste man van het veld in Emmen, zette de 1-0 op het scorebord na een listige pass van VVV-topscorer Georgios Giakoumakis. FC Utrecht dicteerde vervolgens het spel, maar werd niet of nauwelijks gevaarlijk in de eerste helft.

Lees ook: Vito van Crooij blinkt uit bij VVV: straatvechter, provocateur en rasvoetballer

Na rust bleef Utrecht domineren, maar waren de eerste kansen voor VVV. Aanvoerder Danny Post en Hupperts waren binnen het kwartier dicht bij de 2-0. Het was echter Sean Klaiber die Utrecht naast VVV zette: 1-1. De ploeg van John van den Brom schakelde vervolgens nog een tandje hoger. Het was een klein wonder dat VVV de Utrechtse storm overleefde. Doelman Thorsten Kirschbaum redde onder anderen geweldig op een kopbal van Utrecht-spits Mimoun Mahi, terwijl Christian Kum kort daarna de bal van de lijn haalde.

Lees ook: De droom van VVV gaat verder en duurt in ieder geval nog tot zaterdagavond

Door het gelijkspel blijft VVV in ieder geval tot zaterdagavond koploper van de Eredivisie met vier punten uit de eerste twee wedstrijden. Volgende week zaterdag brengen de Venlonaren een bezoek aan sc Heerenveen.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot S3A4. Video: De Limburger