Start handbalcompetities: volop handbalderby’s in de hoofdklasse bij mannen en vrouwen

Print
Start handbalcompetities: volop handbalderby’s in de hoofdklasse bij mannen en vrouwen

Afbeelding: Getty

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide -

De hoofdklasse B van het mannenhandbal zit ook dit seizoen weer vol met Limburgse derby’s.

Met NOAV, Sittardia 2 en Zwart Wit kent de competitie drie clubs uit de regio. Met ook nog Gemini uit Voerendaal, het gepromoveerde LimMid, Bevo 3, Hercules’81 en Groot Venlo zijn er nog vijf andere clubs uit de provincie die gaan proberen de stap te zetten naar de tweede divisie.

Met LimMid-Groot Venlo en Bevo 3 - Gemini staan er in de eerste speelronde van komende zaterdag direct vier provinciegenoten tegenover elkaar.

Ook bij de vrouwen staan er in de hoofdklasse D weer genoeg derby’s op het programma. NOAV, de reserves van Vlug en Lenig en BFC treffen elkaar in de competitie. Datzelfde geldt voor de reserves van Bevo.

Met ook nog VIOS, LimMid, MIC en Margraten in dezelfde klasse bestaat de competitie voor het merendeel uit Limburgse teams.

LimMid en BFC 2 treffen elkaar komende zondag op de openingsdag in Horn, terwijl de reserves van V&L in Glanerbrook op diezelfde dag de vrouwen van MIC ontvangen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →