Roglic houdt emoties onder controle: ‘Het lag vandaag aan mijn benen’

Print
Roglic houdt emoties onder controle: ‘Het lag vandaag aan mijn benen’

Afbeelding: AP

Primoz Roglic had zijn emoties, nadat hij op de voorlaatste dag van de Tour de France de gele trui had verspeeld, nog redelijk onder controle. ,,Ik kon gewoon niet harder. Het was niet genoeg”, zei de Sloveense kopman, die de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma de Tourzege zou gaan bezorgen.

,,Ik heb alles gegeven, dan is dit het resultaat”, aldus Roglic, die bijna 2 minuten toegaf op de ontketende Tadej Pogacar in de tijdrit bergop over 36 kilometer. Daardoor wordt niet hij, maar zijn 21-jarige landgenoot de eerste Sloveen die de Tour de France op zijn naam gaat schrijven.

Lees ook: Bizarre ontknoping: ontketende Pogacar rijdt Roglic uit gele trui in tijdrit

Roglic werd uiteindelijk vijfde in de tijdrit en zal de Tour morgen als nummer 2 besluiten. ,,Pas op de klim werd het me duidelijk dat het niet goed ging aflopen. Ik trapte niet de wattages die ik zou moeten halen. Nee, het lag niet aan mijn helm.”

Die was nieuw en leek de Sloveen in de slotfase te hinderen. ,,Het lag vandaag aan mijn benen. Over de tussentijden maakte ik me aanvankelijk ook niet zo druk. Al hoor je natuurlijk liever dat je een voorsprong hebt. Ik heb er alles aan gedaan.”