Dramatische seizoensstart Fortuna, Sittardenaren na pijnlijke eerste helft ook in eigen huis onderuit

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Na de ontluisterende nederlaag bij FC Twente heeft Fortuna ook thuis meteen een klap te verwerken gekregen. Na een dramatische eerste helft (0-3, eindstand werd 1-3) was het duel tegen Heerenveen al gelopen.

Het zag er in de beginfase niet eens naar uit dat Fortuna een kansloze avond ging beleven. De ploeg mocht in eigen huis veelvuldig de bal hebben, deed er weinig spectaculairs mee, maar Heerenveen dwong ook weinig af. Toch kwam de ploeg al binnen het kwartier op 0-1.

Een weergaloos doelpunt overigens. De counter werd ingeleid door een pass met buitenkant rechts van Joey Veerman. Zijn collega Veerman legde de bal panklaar waarna Batista Meier de aanval bekroonde met een doelpunt.

Geslacht

Daarna ging het hard. Fortuna werd vooral in de omschakeling geslacht. Iedere diepe bal was gevaarlijk, het leidde indirect nog voor rust tot de 2- en 3-0. Joey Veerman (penalty) en Henk Veerman (prachtgoal na sublieme balcontrole) zorgden daarvoor.

De thuisploeg zocht geslagen de kleedkamer op, maar kwam als herboren terug. Aan de hand van invaller en uitblinker Tesfaldet Tekie kreeg Fortuna zowaar kansen. Het was te weinig om Heerenveen nog echt in de problemen te brengen, zeker omdat de 3-2 (nadat Polter eerder al had gescoord) ondanks een aantal kansen niet viel.

Toch gaf die tweede helft de burger nog enige moed, na een wedstrijd die halverwege al gespeeld was.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger