Asbest vrijgekomen bij brand in receptiegebouw camping in Pey

Print

Brand camping Marisheem_Echt. Video: Orange Media

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

In een woning in Pey is zondagochtend brand uitgebroken. Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen.

Omstreeks half zeven werden de hulpdiensten gealarmeerd over de brand aan de Brugweg. De brand woedde op de bovenverdieping, zo laat een woordvoerder van de brandweer weten, en was na ongeveer een uur onder controle.

Op de begane grond van het pand is de receptie van camping Marisheem gevestigd, op de eerste verdieping is een appartement. De bewoners ontdekten de brand. Ze hebben de woning vervolgens ongeschonden kunnen verlaten. Het appartement is geheel uitgebrand en de receptie heeft veel rook- en waterschade.

Mensen in de omgeving werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten vanwege de flinke rookontwikkeling.

Asbest

Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen en op de toegangsweg naar de camping terechtgekomen. Het stuk is afgezet door de brandweer. Campinggasten kunnen het terrein via een andere weg verlaten of oprijden.

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwijderen van asbest wordt ingeschakeld om het spul op te ruimen, dit kan waarschijnlijk nog enige tijd duren. Het is nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Onderzoek kan pas plaatsvinden als het asbest is opgeruimd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →