Vermiste Belgische jongen Ilias (12) in goede gezondheid teruggevonden

Print
Vermiste Belgische jongen Ilias (12) in goede gezondheid teruggevonden

Afbeelding: AD

De Belgische jongen Ilias (12), die sinds donderdag vermist werd, is in goede gezondheid aangetroffen. ,,Ilias werd in goede gezondheid aangetroffen”, bevestigt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket.

De jongen is nog onderweg naar zijn familie. Het parket wacht nog af om te communiceren over meer details, zoals de plaats waar hij werd aangetroffen.

Ilias vertrok donderdagochtend van huis in Mortsel, onder de rook van Antwerpen, om naar school in Edegem te gaan. Inmiddels is volgens de politie duidelijk dat hij daar wel is geweest, maar dat hij besloot om verder te fietsen.

Familieleden, vrienden en sympathisanten zochten de laatste dagen al op veel plekken in en rond Antwerpen naar de jongen en er werden duizenden flyers uitgedeeld. Voor vanmiddag stond een nieuwe grote zoekactie gepland. Maar dat lijkt dus niet nodig.

Bewakingscamera

Ilias was voor het laatste te zien op de bewakingscamera van een tankstation in Wilrijk, donderdagochtend om 8.18 uur. Op de beelden is te zien dat Ilias flink doorrijdt.

,,Als je veilig bent en zelf vrij kunt beslissen waar je gaat en staat, kom dan naar huis”, liet de familie van Ilias eerder al in een emotionele oproep via hun advocaat weten. ,,Je familie ziet je graag. Je ouders missen je, je zus mist je. Het enige wat ze willen is je veilig terug in je armen nemen en dat je veilig terug naar huis komt.”

Geen ruzie

De ouders benadrukken in de verklaring ook dat ze niet begrijpen wat er gebeurd is en waarom hij plots een andere route naar school heeft genomen. ,,Er was geen enkele aanwijzing. Er waren geen ruzies. Hij zat niet in een depressie.” De ouders waren zelf ook verbaasd toen de school belde met het bericht dat Ilias niet was komen opdagen. Ze belden toen zelf de politie.

Vermiste Belgische jongen Ilias (12) in goede gezondheid teruggevonden
Het tankstation waar Ilias voor het laatst is gezien. Foto: BELGA

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →