Veel politie bij protest tegen coronamaatregelen in Düsseldorf

Print
Veel politie bij protest tegen coronamaatregelen in Düsseldorf

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

In Düsseldorf zijn een groot aantal politiemensen aanwezig bij een demonstratie tegen de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De organisatoren van het protest hadden vooraf gezegd te hopen op 50.000 deelnemers. Naar schatting waren er enkele duizenden demonstranten aanwezig langs de oevers van de Rijn. De politie was naar eigen zeggen voorbereid op 10.000 deelnemers.

De demonstratie verliep vreedzaam. Deelnemers waren niet verplicht om een mondkapje te dragen, maar werden wel gemaand 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

De politie was met veel mensen aanwezig omdat een soortgelijk protest vorige maand in Berlijn wel tienduizenden deelnemers trok. Onder de deelnemers daar waren veel rechtsextremisten, onder wie groepen neonazi’s en Reichsburgers. Die laatste groep erkent de legitimiteit van de Duitse staat, de Bondsrepubliek niet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →