Aanwinsten van Bekkerveld tonen in de confrontatie met VV Schaesberg klasse

Print
Aanwinsten van Bekkerveld tonen in de confrontatie met VV Schaesberg klasse

Thommie Vluggen is te snel voor Schaesberg-speler Dennis Scholly Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Bekkerveld heerste in de eerste helft, maar nieuwkomer Thommie Vluggen verzuimde de Parkstad-derby tegen VV Schaesberg in de tweede helft te beslissen. Eindstand: 2-2

Schaesberg begon niet goed aan de derby tegen de bezoekers uit Heerlen, maar wist alsnog binnen tien minuten op voorsprong te komen. Bekkerveld leek de controle te hebben, maar een uitstekende lange lage pass van Peter-Jan Erkens ging voorbij twee linies en belandde zo in de voeten van Romano Raets, die uiterst kalm bleef in de zestienmeter en de bal laag in de verre hoek schoot: 1-0.

De gasten waren niet onder de indruk van deze verrassende voorsprong. Zij bleven duidelijk de sterkere partij in de eerste helft. Deze zomer sleepte Bekkerveld twee aanwinsten binnen van derdedivisionist Groene Ster. Dit duo drukte direct zijn stempel op de eerste competitiewedstrijd.

Zo was er halverwege de eerste helft een belangrijke rol weggelegd voor Sebastiaan de Jongh. „Heerlijk hoe hij die assist gaf aan Stijn Vlecken”, blikte de andere uitblinker en nieuwkomer Thommie Vluggen na de wedstrijd terug op de gelijkmaker van de zoon van Raymond Vlecken, nota bene de burgemeester van Landgraaf, waar Schaesberg onder valt. Zoon Stijn besliste vorig jaar de derby door de enige goal te scoren en was nu dus opnieuw belangrijk voor Bekkerveld.

Net als de absolute vedette van de wedstrijd: Vluggen. Nog geen tien minuten na de gelijkmaker mocht Vluggen aanleggen voor een vrije trap op ongeveer 25 meter afstand van het doel. Hij krulde de bal heerlijk in de linker bovenhoek. „Ik begrijp dat ik nu misschien een vrijetrappenspecialist genoemd ga worden, maar dat valt wel mee hoor”, bleef hij uiterst bescheiden.

Hoewel Vluggen zich ingetogen opstelde, had hij in de tweede helft de kans om de voorsprong te vergroten met opnieuw een vrije trap, ditmaal op de rand van de zestien meter. „Ik had hem al geteld, maar helaas lukte het deze keer net niet en raakte ik de lat.”

Ondanks dat Vluggen zo nu en dan zijn individuele kwaliteiten toonde, oogde Bekkerveld vermoeid in het tweede bedrijf. Dat resulteerde twintig minuten voor tijd in de gelijkmaker van Max Schepers: 2-2.