Dier van de week

Dier van de week: kattensenioren zoeken baas

Print
Dier van de week: kattensenioren zoeken baas

In Dierenopvang Op de Smakterheide zijn enkele kattensenioren binnengekomen. Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week zoekt ze baasjes voor enkele kattensenioren.

„We hebben in de opvang een aantal kattensenioren met een rugzakje binnengekregen. Toch verdienen deze oudjes een fijne oude dag. Waar er niet te veel druk op ze wordt gelegd en ze nog een tijdje lekker kat mogen zijn.”

Leukste kenmerk?

„Het zijn echte oudjes, maar ze kunnen soms nog gekke sprongen maken. Ze vinden het in de opvang wat spannend en kunnen nog niet helemaal zichzelf zijn. Eén ding is zeker: ze zullen er alleen maar op vooruitgaan als ze een fijne warme, liefdevolle oude dag kunnen krijgen.”

Wat zijn hun favoriete bezigheden?

„Ze slapen voornamelijk veel, het liefst in het zonnetje. Ook zitten ze graag voor het raam naar buiten te kijken en denken ze terug aan de tijd dat ze nog snel vogeltjes konden vangen. Nu zijn ze niet meer zo snel, maar weten nog wel hoe dit moet.”

Hebben zij minpuntjes?

„Zij zijn soms de weg een beetje kwijt. Ze horen en/of zien soms gewoon niet meer zo goed. En halen dan plots van schrik wel eens uit. Ze doen dit niet met opzet, maar pijn doet het zeker wel. Verder zijn ze zijn soms wat grumpy, maar wel erg leuk.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken een baas die hen een fijne oude dag wil bieden. Voor hoelang weet niemand, maar de liefde die je ervoor terug krijgt is het zeker meer dan waard.”

Gaat jou hart sneller kloppen van deze kanjers en ga jij dit avontuur aan? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle overige dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →