Video: Kind aan dood ontsnapt bij omgevallen bouwkraan

Print

Bouwkraan omgevallen in Heel. Video: Track’88

Heel -

Een hoge bouwkraan is maandagmiddag bij werkzaamheden in Heel door nog onbekende oorzaak omgevallen. De kraan viel op een steiger, een nieuwbouwproject en een schuur, zegt een woordvoerder van de brandweer. Een spelend kind kwam met de schrik vrij.

Het horizontale deel van de kraan kwam in een tuin terecht, waar op dat moment een vierjarig jongetje aan het spelen was. De kraan viel op een halve meter van het kind op de grond, zo bevestigt de woordvoerder van de brandweer. De moeder die thuis was tijdens het ongeval heeft zich over het hevig geschrokken kind ontfermd.

Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur op de Burgemeester Bongaartslaan. Volgens de woordvoerder van de brandweer zijn er geen gewonden gevallen. Bij acht woningen in de directe omgeving van het ongeval is de stroom uitgevallen. Enexis is opgeroepen om de stroomvoorziening veilig te herstellen en de woningen weer te voorzien van stroom. Een ingeschakelde traumahelikopter bleek niet nodig.

Brandweer over omgevallen kraan. Video: Track’88

Niet bemand

De mobiele kraan was geladen met bouwmaterialen en viel om toen een van de stempels van de kraanwagen grip verloor en de wagen wegzakte. De kraan met een hoogte van 20 meter en een lengte 38 meter was tijdens de val niet bemand, hij werd van afstand door de machinist bestuurd.

Video: Kind aan dood ontsnapt bij omgevallen bouwkraan
Een overzicht van de ravage. Foto: WeertdeGekste

Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend. De Arbeidsinspectie zal een onderzoek starten.

De ravage trok veel bekijks van omwonenden. Een berger zal de omgevallen kraan opruimen.

Het betreft in Heel een nieuwbouwproject van vier vrijstaande woningen. De bouw is een half jaar geleden gestart.

Video: Kind aan dood ontsnapt bij omgevallen bouwkraan
Foto: Track ‘88

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →