Van Vliet verwacht vrijdag besluit over doorgaan Amstel Gold Race; start sowieso niet in centrum

Print
Van Vliet verwacht vrijdag besluit over doorgaan Amstel Gold Race; start sowieso niet in centrum

Mathieu van der Poel op de Gulperberg in 2019. Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Koersdirecteur Leo van Vliet van de Amstel Gold Race verwacht dat er vrijdag een besluit zal vallen over doorgang van de wedstrijd. Door de strenge eisen rondom het coronavirus is het onzeker of de Gold Race dit jaar kan worden verreden.

„We hebben alle plannen ingediend, zowel bij de UCI als op landelijk en lokaal niveau. De komende week wordt daarnaar gekeken door de Veiligheidsregio. Donderdag hebben we nog een gesprek en vrijdag wordt dan waarschijnlijk een beslissing genomen”, zei Van Vliet zondagavond in het L1-programma Tour de Limbourg. De wedstrijd staat gepland op zaterdag 10 oktober.

Vanwege het coronavirus besloot de organisatie eerder al om de wedstrijd met zo weinig mogelijk publiek te verrijden. Dat gebeurde toen ook op basis van signalen van de Veiligheidsregio. Wettelijk gezien kun je mensen niet verbieden langs de kant van de weg te staan, dus wil Van Vliet een beroep op het begrip van fans doen. „We hebben ook een heel communicatieplan om de mensen hun gezond verstand te laten gebruiken.”

Verder verhuist de start van het centrum van Maastricht naar het stadion van MVV. Van Vliet: „De start wordt publieksvrij en de beklimmingen worden allemaal afgezet. Daar gebruiken we veel mensen voor. En ook de laatste kilometers, van de Daalhemmerweg tot voorbij de finish worden helemaal afgezet. Daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de ondernemers op het Grendelplein in Valkenburg.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →