Formule 1-race met 20.000 fans op Nürburgring

Print
Formule 1-race met 20.000 fans op Nürburgring

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Bij de terugkeer van de Formule 1 op de Nürburgring mogen volgende maand zo’n 20.000 toeschouwers aanwezig zijn. De organisatie van de Grote Prijs van de Eifel heeft van de regionale autoriteiten toestemming gekregen om fans toe te laten. De koningsklasse van de autosport keert na zeven jaar terug op het beroemde circuit. De race is op zondag 11 oktober.

De kaartverkoop start dinsdag. Vanaf 199 euro kunnen de autosportliefhebbers van vrijdag tot en met zondag bij het hele raceweekeinde aanwezig zijn.

Lees ook: Max Verstappen zwaar gefrustreerd: ‘Ik ben er een beetje klaar mee’

De GP op de Nürburgring stond aanvankelijk niet op de kalender voor dit jaar, maar werd daar in juli aan toegevoegd toen het programma als gevolg van de coronacrisis overhoop was gegooid. Heel wat races van het oorspronkelijke schema konden niet doorgaan, zoals de Dutch GP op Zandvoort. Pas bij de laatste grand prix, ruim een week geleden op Mugello, werd een beperkt aantal fans toegelaten op het circuit.

De Duitse coureur Sebastian Vettel was in 2013 in een Red Bull-bolide de laatste winnaar op de ruim 5,1 kilometer lange Nürburgring. De GP van Duitsland verhuisde daarna naar Hockenheim.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu