Politici en BN’ers keren zich fel tegen #Ikdoenietmeermee

Print
Politici en BN’ers keren zich fel tegen #Ikdoenietmeermee

Onder andere Claudia de Breij keert zich tegen de oproep #ikdoenietmeermee. „De conclusie #ikdoenietmeermee vind ik zo egoïstisch en lui”, verzucht ze. Afbeelding: ANP Kippa

Veel politici en BN’ers hebben zich maandagavond gekeerd tegen een oproep van een groepje zangers en modellen om de coronaregels van het kabinet te negeren.

Onder anderen Famke Louise, Tim Douwsma en Brace riepen volgers met de hashtag #Ikdoenietmeermee op zich tegen de coronarichtlijen van het kabinet te keren.

Lees ook: Populaire artiesten in verzet tegen coronabeleid kabinet met #ikdoenietmeermee

Maar zij lijken weinig bijval van collega’s te krijgen. „In mijn oudejaars pleit ik voor saamhorigheid, empathie en betrokkenheid. Dus ja, ik sta recht tegenover elke ‘artiest’ die #ikdoenietmeermee propageert”, stelt cabaretier Dolf Jansen. „Hear hear”, beaamt zanger Tim Knol. Ook Claudia de Breij vraagt zich af of de Famke Louises van deze wereld afzien van medische hulp als zij daadwerkelijk corona krijgen. „Ik vind de vragen ook niet allemaal onterecht. Maar de conclusie #ikdoenietmeermee vind ik zo egoïstisch en lui”, verzucht ze.

Ook politici nemen hard stelling tegen de actie. „Of het nou je favoriete zanger is, een drukke rapper of je broer, laat ze weten dat we snappen dat het ook voor hen nare tijden zijn, maar een dodelijk virus is geen spel waar je even mee kunt stoppen. #Coronadoetwelmee”, beklemtoont VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff.

D66-fractieleider Rob Jetten sluit zich bij hem aan. „Ik snap de frustratie best, maar ik snap niks van deze oproep. Kritische vragen stellen mag, maar beïnvloed mensen niet met deze verkeerde boodschap. Voor iedereen geldt: houd je aan de regels. Dan kunnen we straks allemaal weer naar optredens of de kroeg.#ikdoewelmee”, aldus Jetten.

De hashtag #Ikdoewelmee was maandagavond trending, als reactie op de actie tegen de coronarichtlijnen van het kabinet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →