Pia Dijkstra (D66) vertrekt als Kamerlid

Pia Dijkstra (D66). © ANP

D66-Kamerlid Pia Dijkstra (65) komt na de verkiezingen niet meer terug in de Tweede Kamer. ,,Rond die tijd krijg ik AOW. Dan is het tijd voor een nieuwe generatie. En ik wil zelf weer baas zijn over mijn tijd’’, zegt ze in de Volkskrant.

Redactie

Dijkstra, voormalig nieuwslezer bij het NOS Journaal, zit al tien jaar in de Kamer. Ze is vooral bekend van de Donorwet en haar initiatief voor een wet ‘Voltooid leven’, die voorziet in levensbeëindiging voor mensen die hun leven voltooid achten.

Lees ook: Pia Dijkstra: de wet op voltooid leven is zeker nog niet begraven

De Donorwet is 1 juli van dit jaar ingegaan. Die houdt in dat iedere Nederlander van 18 jaar automatisch orgaandonor is, tenzij hij of zij aangeeft dat niet te willen.

Ook D66-minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) staat niet op de kieslijst van D66. Hij heeft zich niet gekandideerd, heeft hij gisteravond laten weten in een vraaggesprek met talkshow Op1.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal