Nederlaag voor MVV bij FC Den Bosch, aanvoerder raakt geblesseerd af

Print
Nederlaag voor MVV bij FC Den Bosch, aanvoerder raakt geblesseerd af

Afbeelding: Pro Shots -Toin Damen

Maastricht / Itteren -

MVV heeft verloren bij FC Den Bosch. In de Brabantse hoofdstad werd het 2-0.

Waar MVV in de voorgaande drie wedstrijden veruit de onderliggende partij was, kwam het in Den Bosch een stuk beter voor de dag. In de beginfase was de ploeg van Darije Kalezic de baas in stadion De Vliert. Die overmacht wisten de Maastrichtenaren echter niet in een voorsprong uit te drukken.

Lees ook: Frivool én georganiseerd spelen lijkt nog een stap te ver voor MVV

Na negen minuten spelen voerde MVV de druk al wel fors op bij FC Den Bosch. Spits Jelle Duin was met een schot op de rand van het zestienmetergebied gevaarlijk en uit de daaropvolgende hoekschop ging de bal er ook bijna in.

Den Bosch

De grootste kansen van de eerste helft waren wel voor Den Bosch, dat na een half uur spelen het initiatief overnam. Na dertig minuten in de wedstrijd kreeg Jizz Hornkamp een open kans om de bal binnen te tikken uit een voorzet, maar hij verprutste deze mogelijkheid.

Tien minuten na rust was het dan toch FC Den Bosch dat op voorsprong kwam. Dhoraso Moreo Klas sneed naar binnen en krulde de bal in de verre hoek, buiten het bereik van doelman Bill Lathouwers. Zeven zeven minuten later kon Den Bosch de voorsprong al verdubbelen. Ryan Trotman kopte een voorzet binnen: 2-0

Een kwartier voor tijd kreeg MVV nog een stevige tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Thibaut van Acker moest er geblesseerd af met last van zijn enkel.

Luister hier naar de nieuwste Voetbalpodcast van De Limburger:

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →