Gewasbeschermingsmiddelen op sesamzaad: AH haalt bagels uit de winkel

Print
Gewasbeschermingsmiddelen op sesamzaad: AH haalt bagels uit de winkel

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Mensen die een bepaald soort afbakbagels bij Albert Heijn hebben gekocht, moeten die niet eten. Dat heeft de supermarktketen bekendgemaakt.

De supermarktketen haalt de bagels uit de schappen omdat een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide) op het sesamzaad is gevonden. Het gaat om een kleurloos gas waarvan de damp irritatie kan geven aan de huid, de ogen en de luchtwegen. Bij langdurige blootstelling kan de stof kankerverwekkend zijn.

Lees verder onder de foto.

Gewasbeschermingsmiddelen op sesamzaad: AH haalt bagels uit de winkel
De bagels die uit de winkel zijn gehaald. Foto: AH

Het gaat om de AH bagels sesam 4 stuks (om thuis af te bakken, 340 gram) met de houdbaarheidsdata 16/11/2020, 23/11/2020 en 24/11/2020, meldt AH op de eigen website. Het gaat alleen om de producten met deze specifieke houdbaarheidsdata. Het product is verkocht tussen 26 augustus 2020 en 22 september 2020.

AH vraagt klanten dringend de bagels niet te eten en terug te brengen naar hun AH-filiaal, waar zij bij inlevering van de broodjes hun aankoopbedrag vergoed krijgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →