Kunstbeurs

Tefaf lanceert online beurs New York, maar zet voor Maastricht in op een beurs in MECC met online extra’s

Print
Tefaf lanceert online beurs New York, maar zet voor Maastricht in op een beurs in MECC met online extra’s

Tefaf Maastricht 2020, voordat de beurs vanwege coronabesmetting vervroegd werd stopgezet. Afbeelding: Harry Heuts Photography

Maastricht / Itteren -

Vanwege de coronapandemie wordt kunstbeurs Tefaf in New York begin november geheel online gehouden. In Maastricht streeft de organisatie in maart 2021 naar een mix met een fysieke beurs in het MECC, parallel aan een online platform dat nieuwe doelgroepen moet aanboren.

Hoe de beurs in Maastricht er precies gaat uitzien, kan Tefaf-woordvoerder Jan Peter Verhagen nu niet zeggen. Hij benadrukt dat de organisatie uitgaat van een fysieke beurs van 13 tot en met 21 maart 2021 in het MECC in Maastricht.

Parallel aan een fysieke ontmoetingsplek tussen kunstverzamelaars en handelaren gaat Tefaf komende editie meer online aanbieden. Daarvoor is de beurs in New York begin november een testcase. Vanwege de pandemie gaat de New Yorkse editie geheel digitaal via het deze week gelanceerde platform Tefaf Online.

„Een experiment”, vertelt Tefaf-woordvoerder Verhagen. Standhouders die eigenlijk van 1 tot en met 4 november in New York aanwezig zouden zijn, is gevraagd om alvast één hoogtepunt uit hun collectie te filmen en daarbij tekst en uitleg te geven. Deze filmpjes zijn bedoeld om bezoekers een indruk te geven van de collecties. Daarnaast hoopt de organisatie ook een nieuwe en vooral jonge(re) doelgroep aan te spreken.

De beste ervaringen van de New Yorkse online beurs worden digitaal aangeboden gedurende de fysieke beurs in Maastricht.

Lees ook: Tussen kunst en koorts: reconstructie van tien dagen twijfels rond de Tefaf

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →